top of page

Welkom DEKA-markt als nieuw lid MVRetail!

Bijgewerkt op: 2 jan.


Als bestuur zijn we erg blij dat DEKA-markt  als organisatie ook het belang van en met

leren ziet binnen de MVRetail.

Dank voor het vertrouwen DEKA-markt en hartelijk welkom! MVRetail en DEKA-markt gaan een mooie samenwerking tot stand brengen!
De afgelopen 2 jaar hebben we 4 nieuwe leden mogen verwelkomen bij MVRetail. Hier zijn we bijzonder trots op en hopen dat er meer organisaties zijn die het voordeel van MVRetail zien.


Wie is DEKA-markt?


DekaMarkt is een Nederlandse supermarktketen met vestigingen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Sinds 2008 maakt de keten samen met Dirk deel uit van de fusieonderneming Detailresult Groep N.V.


DekaMarkt is een van de supermarktformules van de Detailresult Groep. Klanten bij de grotere vestigingen kunnen gebruik maken van de zelfscan. Verder beschikt DekaMarkt over een eigen productiebedrijf met bakkerijen, vee- en landbouwbedrijf en een slagerij en heeft ze verschillende distributiecentra en verscentrales. Sinds 2011 heeft het bedrijf een eigen bezorgdienst.


De eerste winkel werd in 1941 door Dirk Kat als kruidenierszaak geopend in Velsen-Noord aan de Wijkerstraatweg. Door de oorlog ging deze snel weer dicht. In 1945 opende Kat een nieuwe kruidenierszaak. Onder zijn leiding opende vervolgens de eerste volledige zelfbedieningswinkel van Nederland zijn deuren onder de naam Kijkgrijp, in 1949. Kat richtte in 1950 de gezamenlijke inkoop op met andere kruideniers, zodat ze samen lage prijzen konden onderhandelen.


In 1952 werd er een centraal pakhuis gebouwd, een voorloper van de huidige distributiecentra. Drie jaar later werd de eerste moderne supermarkt van Nederland geopend in IJmuiden. Deze supermarkt verkocht naast kruidenierswaren ook versproducten, zoals brood, vlees en groente. Vanaf 1969 werd voor een aantal filialen in de Zaanstreek de naam DekaMarkt geïntroduceerd. In 1974 werd de eerste DekaMarkt Slijterij geopend. De naam DekaMarkt werd vanaf 1986 voor elk filiaal ingevoerd. Deka is afgeleid van de initialen van oprichter Kat.


Vanaf 2001 werkt het bedrijf samen met de SDvdB (Samenwerkende Dirk van den Broek bedrijven). Samen richtten ze de onderneming Detailresult Groep op. Alle nieuwe filialen kregen de naam en formule van een van beide bedrijven, afhankelijk van de marktkansen in het gebied. In 2008 besloot de familie Kat DekaMarkt te laten fuseren met branchegenoot Dirk van den Broek. Beide formules bleven vooralsnog naast elkaar bestaan, maar beide met een eigen doelgroep. DekaMarkt richt zich op klanten die wat meer service en luxe willen, terwijl Dirk zich richt op lagere prijzen. In 2014 besloot de Dirk-keten de namen Bas van der Heijden en Digros uit te faseren, waardoor de Detailresult Groep enkel nog de merken DekaMarkt en Dirk in haar portfolio had.


In 2021 maakte DekaMarkt deel uit van een consortium, verder bestaande uit Albert Heijn en Vomar, dat de filialen van Deen over zou nemen. Negentien van deze filialen en een distributiecentrum in Beverwijkkwamen in handen van DekaMarkt. Nadat de Autoriteit Consument en Markt de overname had goedgekeurd konden de filialen worden omgebouwd tot DekaMarkt.


Formules:

DekaTuin

In maart 2008 opende met DekaTuin het eerste filiaal van het tuincentrum van DekaMarkt. De vestiging bevond zich in Heiloo. In 2010 en 2019 volgden er respectievelijk een grote vestiging en een kleinere variant in Haarlem.

Deka Wijnmarkt

De eerste Deka Wijnmarkt werd op 17 oktober 2007 geopend in Beverwijk. Deze is inmiddels weer gesloten en bevindt het wijnassortiment zich in de DekaMarkt zelf. Tevens had het bedrijf op hetzelfde terrein in Beverwijk een tankstation.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page