top of page

Themadag i.s.m. MZOO: mooi inzicht in lichaamstaal
Onze themadag op donderdag 16 maart j.l. heeft Hielke Boersma van MZOO/HBU een inkijkje in "lichaamstaal". We nemen nu even mee.....


Wat is lichaamstaal eigenlijk?

Is het geheel van communicatieve boodschappen dat door middel van gebaren, mimiek, lichaamshouding, stemgeluid en oogcontact wordt overgebracht. Het is een vorm van non-verbale communicatie die net zoals gesproken of geschreven taal veel inhoudelijke informatie kan overbrengen. Het is een belangrijke communicatievorm bij onderlinge relaties, omdat emoties veelal non-verbaal worden overgebracht. Lichaamstaal lezen, interpreteren en (helpen) verwoorden is veelal de eerste stap richting contact waarna de communicatie op een andere manier verder vorm kan krijgen.


Aanwezige leden van de MVRetail werden tijdens deze thema dag nauwlettend in de gaten gehouden door Hielke Boersma. Tussendoor werd stilgestaan bij wat er nu "gezien" werd door de aanwezigen.

Dit leverde mooi interpretaties op van wat onze leden zagen en de vakkundige beoordeling.


In gesprek met bestuurder s (die overigens vaak hierin getraind zijn) kan het helpen om je hier van bewust te zijn. Een andere reactie/lichaamstaal naar bestuurder geeft vaak ook een ander effect op elkaars houding. Als Ondernemingsraad kun van elkaars lichaamstaal leren en gebruik maken door op het juiste moment die lichaamstaal in te zetten voor dat moment.


Onze leden gaven terug dat dit onderwerp (gekozen door een van onze leden) zeer aansprekend en een mooie bewustwording was wat je met lichaamstaal kunt doen.


Als bestuur danken we onze leden met hun fantastische inbreng. MZOO heeft goed kunnen uitleggen, aangeven wat lichaamstaal kan doen.


Dank leden en MZOO voor deze mooie, levendige dag!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page