top of page

Jubileum dag 20 jarig bestaan MVRetail groot succes!

Op woensdag 14 juni heeft de MVRetail (voorheen VOGD) haar 20 jarig jubileum met leden sponsoren/partners en NVMz uitbundig en op een mooie, informele manier uiting gegeven.


Aan de Velperweg in Arnhem op een sfeervolle locatie (dank Restaurant Villa Velperweg voor de gastvrijheid) werden alle deelnemers ontvangen met koffie en gebak. De versierde zaal stemde de aanwezigen prettig en de eerste netwerk contacten werden dan ook al snel gelegd.


Hierna volgt een welkomstwoordje door de voorzitter. Er werd stil gestaan bij de oprichting in 2003 door Albert Heijn en EDAH.

De ontwikkeling die de vereniging heeft doorgemaakt door goed te luisteren naar leden en te kijken naar de maatschappij is een mooie stijgende lijn. Vanuit dat gegeven is er tot tweemaal toe succesvol de naam aangepast.Was in 2003 de naam POGGL (Platform Ondernemingsraden Grootwinkelbedrijf Groothandel in Levensmiddelen) in 2016 werd dit VOGD (Vereniging Ondernemingsraden Groot-en Detailhandel). In deze naam werd Detailhandel geïntroduceerd gezien de marktontwikkelingen.

Het huidige bestuur zag dat er tijdens Corona periode geïnteresseerde bedrijven niet kon aansluiten vanwege de naam VOGD. Om een breder perspectief voor de vereniging te creëren werd MVRetail geboren in 2023.


Medezeggenschap Vereniging Retail betekend dat ook PVT’s (Personeel Vertegenwoordiging) kunnen aansluiten met daarnaast niet alleen detailhandel maar ook bedrijven die “diensten” in hun pakket hebben. Door deze verandering van naam kon IJsvogel Retail als eerste “nieuw” lid geïntroduceerd worden.


Op dit moment vertegenwoordigd de MVRetail ruim 300.000 medewerkers bij hun bedrijven met ruim 100 OR/PVT leden. Dit maakt de MVR de grootste vereniging in de Retail branche.Na een korte pauze konden de aanwezige leden/bedrijven een keuze maken naar welke workshop hun interesse uitging. Onze partners MZOO, ConnectingAll, Van Voort Advocaten hadden ieder een aansprekend thema. De keuze voor onze leden was best een lastige. Gelukkig stond er in de namiddag de mogelijkheid om een andere workshop te bezoeken.


ConnectingAll had als thema : “de onderhandelaar”, MZOO “de onafhankelijke OR” met “Groen Doen” (invloed van OR op organisatie betreffende klimaat), Van Voort Advocaten stelde een aantal praktijk cases aan de orde die bij de rechter voorkwamen en liet de deelnemers nadenken waarom de uitspraak was zoals die gegeven werd door de rechter. Kortom deze thema’s werden enorm gewaardeerd door onze leden.


Uiteraard was er ook tijd voor een heerlijke verzorgde lunch. Op het zon overgoten terras werd een heerlijk buffet neergezet. Het soepje voorafging er goed in evenals de snack. Er werden weer veel contacten gelegd waardoor de pauze toch wat langer duurde dan de inschatting. Dit is waar we als MVRetail voorstaan: leden de ruimte geven voor netwerken plus van en met elkaar leren! Genieten dus als bestuur.

Als laatste element van de dag stond “liegen” op programma. ConnectingAll (Jean Claude Crijns) is meester in lichaamstaal en kan exact inschatten wie er niet de waarheid spreekt. Dit werd in een leuke setting met een aantal deelnemers uit gevoerd. Inderdaad kun je door lichaamstaal “zien” wie de waarheid spreekt.

Na een afsluitend woordje en onder dankzegging kunnen we deze dag in de categorie “ geweldig” plaatsen.


Op naar woensdag 13 september waar Van Voort Advocaten ons praktisch meeneemt in het nieuwe pensioenstelsel. Uitnodiging volgt.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page