top of page

De inflatie en de invloed die een OR kan uitoefenen op de koopkracht van werknemers’.

Online sessie “Inflatie” i.s.m. Trainiac groot succes!

Op 31 oktober was er een online workshop over het meest actuele onderwerp van in Nederland speelt nl “Inflatie”. Onze VOGD leden hadden vooraf aan deze sessie een aantal vragen gesteld als voorbereiding. Mark Capel van Trainiac had deze vragen gebundeld wat diende als basis voor de bijeenkomst.


Doel van deze bijeenkomst was om als Ondernemingsraad/Medezeggenschap de bestuurder het belang van goed werkgeverschap in deze lastige periode te doen inzien en erna te handelen. De gemiddelde winst die organisaties op dit moment maken zijn met geen pen te beschrijven dus, zo zou je denken, kan er richting medewerkers ook wat gedaan worden.


Er ontstond gaande weg de bijeenkomst een mooie uitwisseling van voorstellen die gedaan zijn richting bestuurder. Zaken als extra loon, bijdrage in kosten van energie, fonds oprichten om eigen medewerkers te ondersteunen, reiskosten vergoeding verhogen, eigen medewerkers extra korting op boodschappen etc etc.


Niet alleen de Organisatie kan een bijdrage leveren maar ook de Overheid kan een duit in het zakje doen. De vergoedingen op de energienota is er een van. Ook aanpassing van bv de werkkosten regeling zou soepeler kunnen. Minder belasten van woon-werk verkeer en plafond aan geven van zorgkosten.

Naast deze mogelijkheden werd er ook in de spiegel gekeken. Wat kunnen we als gezin, individu doen om deze voor vele moeilijke tijd goed te overbruggen? De zgn “broekriem” werd toch even uit de kast gehaald. Als er kritisch gekeken wordt wat je als individueel persoon/gezin kunt doen liggen ook daar kansen.

Kortom van alle kanten (organisatie <-> gezin/individu <-> Overheid) kijken naar mogelijkheden kan inhouden dat gezinnen het hoofd boven water houden. Hiervoor heeft iedereen een verantwoordelijkheid.


Dank Mark Capel van Trainiac voor de inhoudsvolle bijdrage en dank aan onze leden die mede door hun inbreng en kritische noot de bijkomst zeer waardevol hebben gemaakt!


Noot: indien leden een bepaald onderwerp ter sprake willen brengen horen wij dat graag via het mailadres ad@vogd.eu

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page