top of page

Bijeenkomst DC van Albert Heijn

Op woensdag 02 November heeft de VOGD weer een live bijeenkomst gehad op het Distributie Centrum van Albert Heijn. Onderwerp dit keer is de rol van de voorzitter/DB van de Ondernemingsraad.


Dagvoorzitter was Hielke Boersma van MZOO / HBU. Deze organisatie is gespecialiseerd in invloed uit oefenen op een slijmscherpe manier, ook via de rol van Voorzitter /DB van een Ondernemingsraad.

Ter voorbereiding hebben de deelnemende DB’s een overzicht gehad met verschillende situaties waar je als DB/Voorzitter mee te kampen kunt krijgen.

Vanuit deze voorbereiding werd het dag programma gestart. Als welkom op deze mooie dag was er gebak met koffie en andere versnapering. Dit alles om de dag goed te beginnen en wat “los” te komen voor deze dag.

De VOGD maakt er graag een speciale dag van dan is het altijd leuk en aangenaam netwerken iets wat de VOGD hoog in het vaandel heeft staan.

We starten met een rondje langs de velden over hoe in het algemeen de rol van voorzitter wordt opgepakt. Er werd stil gestaan bij:

  • 1) Welke rollen het DB kan innemen.

  • 2) De manier waarop je als DB je rol oppakt en sturing geeft aan de OR

  • 3) Op welke wijze afstemming en communicatie plaatsvindt richting de bestuurder.


Na de goed verzorgde lunch en heerlijke netwerk gesprekjes aan de lunchtafel werd het programma vervolgd met de vragen:

  • 1) Hoe solistisch is de positie van het DB?

  • 2) Hoe zorg je dat je balans houdt in je rol tussen en voor de OR.

  • 3) Op welke manier er gebruik gemaakt wordt van de kwaliteiten van de OR leden.

Als afsluiting werd de dag geëvalueerd en was de conclusie dat deze dag best wel eens meer op de agenda van de VOGD kan komen te staan. Deelnemers hadden naast dit inhoudelijke onderwerp ook ruimschoots de tijd om met elkaar en met een open mindset de punten binnen hun ondernemingsraad met elkaar te delen.

Dank aan Hielke Boersma van MZOO / HBU en deelnemers voor het op een zeer

inspirerende manier inhoud te geven van de dag.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page